Воїни Третьої штурмової відбили 4 полонених, яких окупантам наказали “обнулити”

Війна

Воїни Третьої штурмової відбили 4 полонених, яких окупантам наказали “обнулити”

У Третій штурмовій бригаді розповіли подробиці успішних штурмових дій на Харківщині. Внаслідок атаки на ворожі позиції, бійцям вдалось не лише ліквідувати ДРГ ворога, а й відбити чотирьох українських воїнів, яких росіяни взяли в полон.

Серед полонених були офіцер та командир взводу, відтак, вони володіли цінною інформацією для російської армії. Командування окупантів наказало військовим “обнулити”, тобто вбити українців. На щастя, ті наказу не виконали: і за короткий час наших хлопців звільнили побратими

Українських військових визволили з полону: подробиці унікальної операції

Командир 1-ї роти 2-го штурмбату з позивним Мося розповів деталі операції. Підрозділ мав завдання стабілізувати лінію фронту, що було складним через важкі умови місцевості й непередбачувані маневри ворога.

Після заміни дружніх підрозділів на позиціях зникло четверо українських військових. Їх “побачили” дроном: наші хлопці були у полоні ворожої ДРГ, яка складалась щонайменше з 10 окупантів.

“Третя окрема штурмова бригада підтверджує інформацію ТГр “Кремінна” про проведення успішних штурмових дій на Харківщині.
Бійці бригади атакували противника, ліквідували ДРГ, а внаслідок цих боїв відбили не лише зайняті ворогом позиції, а й полонених.
Це військовослужбовці приданих сил, і серед них: кадровий офіцер у званні капітана, сержант і солдати. Наразі вони перебувають у безпеці та отримують медичну допомогу”, – зазначили у дописі Третьої штурмової.

Бійці додали, що після стабілізаційних дій ворога було відкинуто, а положення сил бригади на займаній ділянці фронту – відновлено.

Подробиці порятунку бійців від ТГр” Кремінна”

Про деталі порятунку 4 бійців розповіли також у Тактичній групі “Кремінна”. Там уточнили, що подія сталась на Лиманському напрямку. Під час пересування між позиціями на лінії бойового зіткнення четверо українських військовослужбовців потрапили в засідку, влаштовану диверсійною групою противника у кількості до 10 осіб, але були врятовані побратимами з Третьої окремої штурмової бригади.

Росіяни, захопивши українських бійців, повели їх у напрямку своїх позицій. “Пташка” допомогла Третій штурмовій виявити місце розташування ворога з нашими бійцями.

“Миттєво повантажившись на броньовану машину М113, штурмова група помчала до місця події. Противника досягли в момент, коли він вже наближався до своїх позицій. Військовослужбовці Третьої штурмової з ходу вступили в бій, зв’язавши противника вогнем. Облишивши полонених, ворог змушений був відстрілюватись. Швидко зорієнтувавшись в ситуації, полонені змогли втекти і протягом доби самостійно повернутися на українські позиції”, – зазначили в ТГр “Кремінна”.

У бою українські військовослужбовці знищили диверсійну групу російських окупантів, пошкодили та знищили укріплення противника, створивши передумови для подальшого успіху на цій ділянці.

Щoйно! В Києві затpимали любительку “руського міра”. Ви тiльки поcлухайте що вона вoлала. Відео
Щoйно! В Києві затpимали любительку “руського міра”. Ви тiльки поcлухайте що вона вoлала. Деталі

У ДТП загинув народний артист України Богдан Сташків
Аварія сталася на Закарпатті.

Дмитро Селютін понад два роки провів у російській неволі. “До полону важив 90 кілограмів, а тепер — 65
Мати бойового медика розповідає, коли почула голос сина, то і плакала, і дякувала, і просила в нього пробачення.

Залишити відповідь