Навіщо засувати гвоздику в цибулю. Що ви не знали про цю спецію: розповідаю у коментарях

Суспільство

Гвоздику складно віднести до витребуваних у наших господарок спецій, найчастіше її додають у маринади, а ще як ароматну складову для глінтвейну. Але це далеко не всі можливості використання цієї квітки.

Повністю властивості гвоздики розкриваються у французькій кухні. Французі в цілому любителі надавати своїм стравам цікавого запаху і додаткових ноток смаку, недарма, саме в цій країні під час варіння бульйонів у воду додають пучки трав, перев’язані кулінарною ниткою, після того, як вони віддали свій запах.

Пучок просто викидають. Якщо година для свіжих трав минула, у бульйон для аромату додають луковицю клуті. Якщо перекласти назву винаходу дослівно, вийти що в бульйон рекомендують додати «цибулю, оббиту гвоздями».

Насправді в ролі цвяхів виступають ароматні приправи, а саме – гвоздика. Достатньо всунути в очищену луковицю 5-6 гвоздикових квіток. Покласти таку луку можна не тільки в кастрюлю з бульйоном, а й у сковорідку під час змаження та гасіння на противень при запіканні м’яса. Гвоздика віддасть свої ефірні олії, а після того, як все буде готове, лук можна просто

Залишити відповідь