Франція та Катар доставили термінову гуманітарну допомогу Лівану

Політика, Світ

У вівторок, 8 жовтня, Франція та Катар доставили термінову гуманітарну допомогу Лівану, куди увійшло близько 27 тонн медикаментів та предметів першої необхідності.

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на слова міністра закордонних справ Франції Жан-Ноеля Барро та інформацію від анонімних дипломатів.

Агентство нагадало, що Париж наполягає на розширенні гуманітарних зусиль і припиненні вогню в країні.

«Якщо ми нічого не зробимо, то Ліван завтра може нагадувати те, чим стала Сирія. Тобто осередком нестабільності для контрабанди, тероризму і відправною точкою для великої міграції цивільних осіб, які шукатимуть притулку в Європі», – заявив очільник МЗС.

За даними співрозмовників журналістів, французькі та катарські військові літаки доставили близько 27 тонн медикаментів та предметів першої необхідності, включаючи ковдри та гігієнічні набори.Раніше ми писали, що Генштаб Сил оборони Естонії вважає малоймовірною масштабну регіональну війну на Близькому Сході.

Також нагадаємо, що Хашим Софі ад-Дін, імовірний наступник ліквідованого лідера Хезболли Хасана Насралли, можливо, загинув під час авіаудару Ізраїлю на південну частину Бейрута 4 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь