«Укрпошта» почала розсилати повістки військовозобов’язаним та резервістам у Чернігові

Політика

8 жовтня чернігівці почали отримувати сповіщення про необхідність звернутися до відділення «Укрпошти» для отримання повістки від територіального центру комплектування та соцпідтримки. Повістка має вигляд рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис.

Про це Суспільному на умовах анонімності розповіли чернігівці, які вже отримали сповіщення від «Укрпошти». Також вони надали ці сповіщення, які мають однаковий вигляд, а відрізняються лише персональними даними.

У Чернігівській дирекції «Укрпошти» відмовились коментувати розсилку цих сповіщень та видачу по ним повісток.

За словами голови «Укрпошти» Ігоря Смілянського, розсилка «Укрпоштою» повісток нічим не відрізняється від розсилки судових документів. Він також підтвердив, що вона має вигляд звичайного рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис.

«Якщо зазначається, що людини немає (тобто не отримала листа особисто, — ред.), залишається повідомлення. Якщо за листом не приходять, то так, як і з судовими документами — ми це залишаємо в системі та повертаємо листа (повістку, — ред.) відправнику (Міноборони, — ред.)», — сказав посадовець.Він каже, що це чітко регламентована процедура, яка зазначена в законодавстві, а листи з повістками мають вигляд звичайного конверта.

Раніше Кабінет Міністрів України скоротив терміни явки резервіста або військовозобов’язаного за викликом повісткою через пошту до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Тепер це потрібно зробити за 7-10 днів, раніше було 14.

«Укрпошта вже почала активно розсилати повістки». Там кажуть, що процедура нічим не відрізняється від розсилки судових документів.

Зокрема, «Укрпошта» на Херсонщині почала розсилати повістки з вимогою з’явитися до ТЦК.

Міністерство оборони України планує запровадити новий формат повісток, які міститимуть QR-код. Ці нововведення впровадяться найближчим часом і наразі тестується їхня функціональність.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь