Запіканка з рису, кабачків та сиру. Результат просто шалений дуже смачно та ситно
Тільки рис та кабачок (без м’яса). Запіканка з кабачків з рисом та сиром. У приготуванні немає нічого складного, інгредієнти звичайнісінькі, але результат просто шалений: ніжні та смачні кабачки з рисом, під рум’яною сирною скоринкою. Запіканка виходить не тільки дуже смачною, а ще й ситною.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1шт. (350гр)
- Рис – 100гр.
- Цибулина – 1шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 150гр.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Рис промиємо та відваримо до готовності. Цибулину поріжемо кубиком, на сковороду наллємо трохи олії і обсмажимо цибулю до напівпрозорості. 120гр сиру натремо на великій тертці, невеликий кабачок очистимо від шкірки і натремо на крупній тертці, віджимати сік не потрібно.
Кладемо в миску кабачок, обсмажену цибулю, рис, одну частину сиру (другу залишимо для посипання верху запіканки), додаємо сіль, чорний перець до смаку. 3 яйця збиваємо вінчиком, виливаємо в миску до кабачків і все перемішуємо.
Відповідну форму змащуємо олією, кладемо запіканку, розрівнюємо, зверху посипаємо залишеною частиною сиру.
Ставимо в розігріту духовку та випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин до легкої рум’яності сиру.
Готову запіканку нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу, вона смачна і в гарячому і холодному вигляді. Не пропустіть можливість приготувати цю чудову страву.