Франція конфіскувала майно російських бізнесменів

Політика, Світ

Суди у Франції в межах розслідувань щодо можливого відмивання грошей заарештували активи на суму понад 70 млн євро, що належать двом бізнесменам російського походження.

Про це повідомляють AFP та Le Monde, посилаючись на власні джерела.

У березні французька прокуратура розпочала розслідування стосовно бізнесменів Руслана Горюхіна та Міхаїла Опенгейма, які мають паспорти Кіпру.

Співрозмовник AFP повідомив, що розслідування підтвердило підозри в приховуванні походження коштів, які були використані для придбання нерухомості.

«Розслідування стосується придбання нерухомості за рахунок кредитів, наданих приватними компаніями, зареєстрованими на Кіпрі або Британських Віргінських островах», – зазначили в прокуратурі Парижа.У результаті суд схвалив конфіскацію маєтку площею 22,5 га в Грассі (департамент Приморські Альпи), вілл у Сен-Рафаелі та Гримо (департамент Вар), а також люксових автомобілів, що належать Горюхіну та Опенгейму.

Раніше ми писали, що Міністерство юстиції України 29 травня і 9 жовтня підписало два договори з міжнародними юридичними фірмами про юридичні послуги.

Також нагадаємо, що Велика Британія додала до підсанкційного списку двох російських олігархів. Їх активи заморожені, також були застосовані санкції щодо трастових послуг.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь