Білий дім повідомив, коли відбудеться відкладене засідання Рамштайну

Політика, Світ

Засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн, яке було заплановане у Німеччині на 12 жовтня, відбудеться наступного місяця.

Про це під час брифінгу у середу, 16 жовтня, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

За її словами президент США Джо Байден обговорить телефоном з президентом Зеленським засідання «Рамштайн» задля продовження надання необхідної підтримки Україні.

«Обидва лідери також обговорять засідання Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів, яке відбудеться наступного місяця, з метою продовження надання Україні підтримки, необхідної їй для одержання перемоги в цьому конфлікті», – наголосила Жан-П’єр.

Крім того, під час розмови Байден повідомить Зеленському про виділення нового пакета військової допомоги.12 жовтня Джо Байден мав головувати на засіданні на рівні лідерів країн та урядів контактної групи з питань допомоги Україні – формату «Рамштайн». Україна мала великі сподівання на цю зустріч, скасовану Байденом через ураган «Мілтон». Це офіційна версія, неофіційна – Байден не захотів зустрічатися у Берліні із Зеленським, щоб зайвий раз не дратувати американських виборців темою підтримки України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь