В Індії екологічна катастрофа: спінилася річка Ямуна

Політика, Світ

В Індії річка Ямуна, що протікає територією Нью-Делі, покрилася товстим шаром токсичної білої піни.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що товстий шар токсичної піни знову вкрив річку Ямуна в столиці перед Чхат Пуджа. Біла піна, що плаває по річці, походить від суміші стічних вод і промислових відходів і містить високий рівень аміаку та фосфатів.
Експерти попереджають, що піна може становити серйозну небезпеку.

Нагадаємо, за даними нового звіту, опублікованого Глобальною комісією з економіки води, людство вперше в історії порушило глобальний водний цикл, що призвело до масштабної водної кризи. Це може мати наслідки для економіки, виробництва продовольства та життя мільярдів людей.

Раніше ми писали, що Київ моніторить стан води в річках після забруднення, спричиненого росіянами в річці Сейм. Місто щодня проводить аналізи.

Збитки довкіллю у Чернігівській та Сумській областях через забруднення річок Сейм та Десна перевищують 405 мільйонів гривень.

Також нагадаємо, що у російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув нечистоти у річку Сейм, що спричинило забруднення води органічними речовинами.

Станом на 11 вересня, забруднення річки Десна просунулось до села Ладинка Чернігівської області, і найгірші результати проб води фіксуються в Чернігові.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь