Біля кордону Латвії активізувались російські літальні апарати

Політика, Світ

Минулого тижня поблизу повітряного простору Латвії було зафіксовано активність кількох типів російських військових літальних апаратів.

Як повідомляє Delfi з посиланням на Національні збройні сили Латвії, у відповідь на цю активність НАТО здійснило три місії з патрулювання повітряного простору.

Латвійські військові пояснили, що ці повітряні об’єкти невидимі для цивільних радарів і можуть бути виявлені лише військовими радарами. Через це для точної ідентифікації походження літальних апаратів використовують винищувачі НАТО, які виконують місії патрулювання в Балтійському регіоні. Ці винищувачі проводять візуальну ідентифікацію об’єктів, що дозволяє підтвердити їхнє походження.

Раніше ми писали, що у Латвії на порталі громадських ініціатив Mana balss розпочато збір підписів за обмеження або заборону діяльності платформи X (Twitter).

Також нагадаємо, що уряд Литви схвалив виділення додаткових 13 мільйонів євро Литовському фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь