У Польщі затримали українця, який шпигував для рф

Політика, Світ

У Любліні польські правоохоронці затримали  45-річного українця, якому інкримінують шпигунство на користь росії.

Про це йдеться на сторінці місцевої поліції.

«Чоловік часто змінював місце сховку і переїжджав по всій Польщі. Його розшукували за участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки проти інтересів Республіки Польща. Він був єдиним із 16-ти осіб шпигунської мережі, хто був на волі», – зазначили польські правоохоронці.

Вирок чоловікові за участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки винесли у липні цього року.

За даними слідства, угруповання діяло в тому числі з січня 2023 року по березень 2023 року. у Бялій Підлясці, Хелмі, Медиці, Перемишлі, Жешуві, Варшаві та інших містах країни.За даними слідства обвинувачені фільмували критичну інфраструктуру, у тому числі військові об’єкти та морські порти. За передачу даних шпигуни отримували винагороду.

Раніше окружний суд у Любліні засудив громадянина України Максима Л. і громадянина Білорусі Владислава П. до тюремного ув’язнення і штрафу. Вони брали участь в організованій групі, яка за російські гроші займалася шпигунством та готувала диверсії на залізниці, щоб зірвати постачання допомоги Україні.

З грудня 2023 року по червень 2024 Польща заарештувала 18 людей, яких звинувачують у плануванні диверсій. Так, спецслужбами були затримані та заарештовані дев’ять осіб, які підозрюються у безпосередній участі в диверсійній діяльності у цій країні на користь росії.

Також нагадаємо, що агента російської військової розвідки в Польщі засудили до 2,5 років тюремного ув’язнення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь