Арахамія взяв на поруки нардепку, в якої знайшли дім за 20 мільйонів

Політика

Вищий антикорупційний суд передав на поруки підозрювану в незаконному збагаченні народну депутатку від «Слуги Народу» Ірину Кормишкіну (Аллахвердієву) голові фракції партії у ВР Давиду Арахамії та керівнику Миколаївської ОВА Віталію Кіму.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Кормишкіна має здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та дотримуватись низки інших стандартних обов’язків. Термін дії обов’язків – два місяці. Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

Нагадаємо, прокурор САП повідомив про підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці України Ірині Кормишкіній (Аллахвердієвій). Слідство встановило, що у 2021-2022 роках народна депутатка набула у власність активи, а саме дім, які на понад 20 млн грн перевищують її офіційні доходи і заощадження за цей період.

Раніше керівники фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко і Давид Арахамія потрапили у скандал, коли було оприлюднено запис їхньої розмови про зовнішність Ірини Аллахвердієвої. Згодом Олександр Корнієнко вибачився за скандальну розмову.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь