МЗС України назвав саміт БРІКС фіаско росії

Політика

рф покладала великі надії щодо створення антизахідної коаліції на саміті БРІКС у Казані. Однак ці потуги Москви виявилися марними.

Про це йдеться у заяві МЗС України. Там проаналізували підсумкову декларацію саміту в частині, де йшлося про війну в Україні.

У 36 пункті документа, учасники саміту наголосили, що всі держави мають діяти відповідно до цілей та принципів Статуту ООН.

«Ми із задоволенням відзначаємо відповідні пропозиції про посередництво та добрі послуги, покликані забезпечити мирне врегулювання конфлікту (так назвали війну в Україні, – ред.) через діалог та дипломатії», — йдеться у декларації.

У МЗС заявили, що спроби москви навʼязати уявлення про нібито альтернативну позицію так званого  Глобального Півдня щодо війни «зазнали чергового фіаско».«Цей текст фактично свідчить, що росії не вдалося «експортувати» учасникам саміту БРІКС свої неоімперіалістичні погляди на зміну світового правопорядку та глобальної архітектури безпеки через агресію проти України», — вважають українські дипломати

Саміт засвідчив, що світова більшість залишається на боці України у її прагненні гарантувати встановлення справедливого миру, додали у МЗС.

У Білому домі прокоментували проведення саміту БРІКС, який наразі проходить у Казані, росія.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС, що відбувається 22-24 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь