Державні підприємства мають найбільше боргів по зарплатах в Україні

Політика

За даними аналітики Центра Разумкова, найбільшими боржниками по зарплатах в Україні є державні підприємства та акціонерні товариства, на які припадає 62,6% усіх судових проваджень з боргів.

Зокрема, державні підприємства мають понад 11 тисяч судових справ, що становить 33,8% від усіх боргів, тоді як акціонерні товариства — понад 9 тисяч справ або 28,8%.

Товариства з обмеженою відповідальністю займають третє місце з 4,9 тисячами випадків, що становить 14,2% від загальної кількості. Дочірні та комунальні підприємства мають 12,5% та 4,3% відповідно.

Ці дані вказують на серйозні проблеми в державному секторі, оскільки неспроможність підприємств виплачувати зарплати своїм працівникам є тривожним сигналом для економіки в цілому. Згідно з інформацією сервісу “Опендатабот”, станом на серпень в Україні зареєстровано понад 34 тисячі боргів із зарплати.

Раніше ми писали, що більшість українців стикаються з низьким рівнем зарплат під час пошуку роботи — таку проблему вказали 56,3% респондентів.Також нагадаємо, що Міністерство соціальної політики України презентувало новий Соціальний портал.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь