МЗС прокоментував публікацію FT, що Сибіга обговорював здачу українських територій

Політика

Міністерство закордонних справ спростувало інформацію газети Financial Times, що очільник відомства Андрій Сибіга обговорював із західними політиками територіальні поступки росії.

Про це заявив речник МЗС Георгій Тихий.

«Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги в Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси. Навпаки, позиція міністра є непохитною, і він наголошував на її елементах за зачиненими дверима. Не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України», – заявив Тихий.

Він запевнив, що міністр наголошував усім своїм співрозмовникам, що Формула миру – це єдиний реалістичний шлях до всеосяжного, справедливого і тривалого миру, а принцип «Нічого про Україну без України» має неухильно дотримуватися.

«Інформація джерела Financial Times щодо обговорення міністром компромісів є просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів», – зазначив речник МЗС.Як повідомило видання Financial Times із посиланням на власні джерела серед європейських дипломатів, які взяли участь у сесії Генасамблеї ООН минулого тижня в Нью-Йорку, новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга використав приватні зустрічі із західними колегами під час свого першого візиту до США, щоб обговорити «потенційні компромісні рішення». Мовляв, він був більш прагматичним щодо можливості проведення переговорів про «землю в обмін на безпеку», ніж його попередник Кулеба.

Раніше Секретар РНБО прокоментував можливість припинення війни в обмін на території.

Видання The Washington Post з посиланням на джерела в оточенні Трампа повідомило, що він нібито прагне підштовхнути Україну до поступок рф і здачі їй Криму та Донбасу.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь