Новий генсек НАТО підтримав далекобійні удари України по росії

Політика

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте висловив підтримку Україні в контексті її права на самооборону, включаючи можливість здійснення далекобійних ударів по території росії.

На брифінгу, присвяченому його вступу на посаду, Рютте зазначив, що міжнародне право не обмежує це право лише кордонами, що дозволяє Україні вражати легітимні цілі на території агресора.

Проте він підкреслив, що рішення щодо проведення таких ударів має ухвалюватися індивідуально кожним з членів НАТО, виходячи з їхніх відносин з Україною. Рютте також зазначив важливість ведення дебатів на цю тему серед союзників.

Раніше ми писали, що новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив про необхідність підтримати Україну та наближення її до членства в Альянсі. Без незалежної та сильної України в Європі не буде надійної безпеки.

Також нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Марк Рютте планує працювати з будь-яким майбутнім президентом Сполучених Штатів Америки (США), незалежно від результатів виборів в країні. Він добре знає обидвох нинішніх кандидатів.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь