Посол ЄС назвала реальну дату вступу України в Євросоюз

Події України

Цілком реальним є приєднання України до ЄС у 2030 році.

Про це посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова розповіла в інтерв’ю 24 каналу.

Матернова зауважила, що нині прогнозувати, коли точно Україна стане членом ЄС – «це те саме, що дивитися в кришталеву кулю для передбачень».

Водночас вона погодилась з тим, що запропонований главою Євроради Шарлем Мішелем орієнтир – 2030 рік – є цілком реальною датою.

«З огляду на мої власні спостереження, на життя в Києві, на взаємодію з українською владою, представниками бізнесу та медіа, а також зважаючи на процес розширення в минулому, який я добре знаю, я вважаю, що 2030 рік – це цілком реальна дата», – сказала Матернова.Вона попередила, що у цьому процесі війна має великий вплив, так само як і прогрес стосовно реформ.

«Але я гадаю, що у цьому абсолютно непередбачуваному геополітичному середовищі, в якому ми живемо сьогодні, ця дата цілком нормальна», – додала глава представництва ЄС в Україні.

Тим часом, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала якнайшвидше завершити плани з розширення Євросоюзу «на усіх європейців».

Також нагадаємо, що президент Володимир Зеленський запевнив Урсулу фон дер Ляєн, що Україна виконає всі рекомендації Єврокомісії, а саме ухвалить антикорупційне законодавство і закон про нацменшини.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь