Повний посібник з догляду за бородою

Війна

Борода додає чоловікові брутальності. Вона вважається символом суворості, мужності й наполегливості в досягненні мети.

При цьому борода потребує щоденного догляду, оскільки може стати місцем накопичення бруду, часточок їжі, а це стає причиною подразнень та захворювань шкіри. Щоб ваша борода завжди радувала красою, варто дотримуватись простих правил та рекомендацій барберів.

Основи щоденного догляду за бородою

Щоб набрати елегантного вигляду чи просто випромінювати вишуканість, важливо турбуватись про здоров’я волосся та шкіри.

  1. Регулярно мийте бороду для забезпечення їй здорового вигляду. Під час процедури видаляються залишки пилу, часточки відмерлої шкіри. Для цього слід використовувати спеціальні шампуні та кондиціонери.
  2. Використовуйте спеціальну олію, і це потрібно для зволоження шкіри. Засіб зробить бороду густішою, волосся − м’якшим та більш слухняним.
  3. Підстригайте (в салоні або самостійно) бороду, щоб вона завжди була в чудовій формі. Краще це робити в Lumberjack, де біля вас буде чаклувати професійний майстер.
  4. Використання стайлінгових засобів сприяє пом’якшенню волосся та надійній фіксації.
  5. Користування спеціальною щіткою сприяє покращенню стану волосся та його росту в потрібному напрямку. Розчісування бороди повинно стати щоденною процедурою, яку слід проводити вранці та щоразу після душу. Розчісують бороду, починаючи з нижнього шару волосся, і це надасть їй об’єму.

Все це покращить ваш зовнішній вигляд, додасть впевненості. Крім того, доглянута борода допоможе вам стати більш зібраним.

Вибір засобів для миття та зволоження бороди

Головним критерієм для правильного вибору служить тип волосся. Варто також звернути увагу на склад засобу, наявність/відсутність в ньому натуральних компонентів. Це забезпечить досягнення позитивного ефекту, оскільки відбувається:

  • зволоження шкіри;
  • пом’якшення та живлення;
  • відновлення природної структури.

Краще вибирати засоби, які можуть забезпечити професійний рівень догляду. Вони містять у собі необхідний набір корисних вітамінів та мікроелементів. Там, наприклад, може бути, екстракт алое з його властивостями заспокоювати шкіру та запобігати подразненням. Це допомагає у створенні здорового й доглянутого вигляду.

Секрети догляду за короткою бородою

Чоловік з короткою та доглянутою бородою ніби говорить своїм виглядом, що дбає про зовнішність, але без фанатизму.

  1. Для початку рекомендується відростити волосся до 1-2 см. Для корегування довжини й форми завітайте до салону, і хай це буде барбершоп Ламберджек у Києві з нашими професійними майстрами.
 посібник з догляду за бородою
Джерело: lumberjack.style
  1. Під час догляду за бородою рекомендується вологе гоління. Воно дозволить позбутись поодиноких волосків на щоках та шиї.
  2. Створювати нижню лінію безпосередньо за підборіддям не варто, оскільки є ризик візуально виділити друге підборіддя. Тут навіть немає значення, воно вже є чи тільки намічається. Лінію слід вивести так, щоб довжина волосся поступово зменшувалась до кадика. Так створюється ефект градуювання.
  3. Рекомендується використання спеціальної олії. Наносити її слід за всією довжиною волосся бороди. Для процедури необхідно використовувати щітку з натуральної щетини.

Завдяки правильному догляду ви завжди матимете чудовий вигляд, а коротка борода підкреслить образ. Це буде стильно, не залежно від того, ви в повсякденному светрі чи діловому піджаку.

Техніки стрижки та підрівнювання бороди

Професійний барбер завжди володіє техніками стрижки та необхідними для цього інструментами.

 посібник з догляду за бородою
Джерело: lumberjack.style

Навіть якщо ви придбали дорогі інструменти, потрібного результату досягнуто не буде. Неможливо самому побачити перспективу, яку бачить перукар, створити потрібний стиль та образ.

  1. Спостерігаючи за роботою майстра, помітимо, що працює він плавними рухами, від вух до підборіддя клієнта. Зайва щетина на кадику та підборідді видаляється тримером або бритвою.
  2. Створення рівних та чітких контурів досягається з використанням гребінця. Цей аксесуар може служити своєрідною лінійкою для рівномірного розподілу волосся за довжиною.
  3. Завершальним етапом стане нанесення воску для бороди та вусів.

Підтримати результат дозволить правильний догляд. Необхідну консультацію щодо нього завжди готові надати в Lumberjack.

Поради для створення ідеального образу

Створити ідеальний або близький до нього образ можливо. Серед методів для досягнення результату є вибір засобів для догляду. Олії та бальзами входять до основного переліку.

Спеціальна олія зволожує та живить шкіру й волосся, робить волосся бороди м’якшим. Для нанесення слід кілька крапель взяти в долоні та масажними рухами нанести на волосся, розподіляючи засіб по всій довжині бороди. Щоб цей засіб дійсно приносив користь, вибирати його слід з урахуванням типу шкіри й волосся.

Для бальзаму характерне поєднання властивостей олії та воску, і це дає змогу одночасно підтримати здоров’я волосся та шкіри й забезпечити потрібну фіксацію. Береться невелика кількість засобу та рівномірно розподіляється. Вибирати його варто залежно від особливостей бороди й типу шкіри.

Створити ідеальний образ та підтримувати його можна, регулярно відвідуючи барбершоп.

Професійні методи від барберів

Можна виділити кілька важливих аспектів. Це:

  • регулярне очищення та зволоження;
  • професійна стрижка й регулярне підрівнювання;
  • захист від шкідливого впливу зовнішніх факторів;
  • правильний вибір засобів догляду.

Це допоможе підтримувати зовнішній вигляд в ідеальному стані, зберігати здоров’я та завжди мати стильний вигляд.

Кращі інструменти та аксесуари для догляду за бородою

Ідеальний образ можна створити за допомогою професійних інструментів та аксесуарів. Серед них:

  • ножиці;
  • гребінець з натурального матеріалу;
  • засоби для чищення гребінців;
  • масажна щітка з натуральної щетини.
 посібник з догляду за бородою
Джерело: lumberjack.style

В розпорядженні майстрів Lumberjack є ексклюзивні матеріали та продукти для догляду. Завітайте до салону для створення стильного й неповторного образу.

FAQ

В якому порядку доглядати за бородою?

Борода потребує регулярного очищення, живлення й зволоження. Після миття спеціальним шампунем та використання кондиціонера слід масажними рухами нанести бальзам. Він сприятиме живленню волосся, зволоженню шкіри, фіксації форми.

Як правильно самому доглядати за бородою?

Підрівнювати бороду краще ножицями, а не тримером. Підтримувати волосся й обличчя в чистоті варто за допомогою спеціального шампуню. Після миття рекомендується нанести на бороду трохи спеціальної олії й рівномірно розподілити її за всією довжиною волосся.

Що потрібно використовувати для догляду за бородою?

Обов’язковими є шампуні, кондиціонери й бальзами, вибрані відповідно до особливостей бороди й типу шкіри. Потрібна також щітка з натуральної щетини.

Залишити відповідь