Рашисти розстріляли 16 українських полонених на Покровському напрямку

Політика

Російські виродки вчинили наймасовішу страту українських полонених за час війни.

Про це пише Офіс Генпрокурора, який повідомив про початок розслідування цього злочину.

1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками зс рф 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сел Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою.

Такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин.«Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва», – наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі проводяться заходи щодо перевірки опублікованого матеріалу. Розпочато слідчі і розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного злочину.

Раніше ми писали, що Офіс генпрокурора розслідує 28 розстрілів українських полонених з боку військ рф із початку великої війни, у яких загалом загинули 62 українські військовослужбовці.

Також нагадаємо, що у мережі з’явилася інформація про те, що російсько-окупаційні війська розстріляли трьох українських військовополонених у районі Торецька. Правоохоронні органи розпочали розслідування.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь