Суд зменшив розмір застави ексголові фіскальної служби

Події України

Вищий антикорупційний суд України продовжив строк тримання під вартою колишнього голови ДФС Романа Насірова, але зменшив для нього суму застави з 65 до 55 мільйона гривень.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції (ЦПК).

Зазначається, що адвокати Насірова просили суд визначити заставу у розмірі 22 млн гривень. За їхніми словами дружина ексголови ДФС раніше вже внесла ці кошти на депозитний рахунок ВАКС.

За словами захисників підозрюваного, це максимально можлива сума, яку родина може внести у якості застави, хоча до цього адвокати так казали й про внесені дружиною Насірова 10 млн грн.

Крім того, вони зазначили, що у цій справі вже дослідили половину доказів обвинувачення, тому ризики значно зменшилися. В їхнього підзахисного є проблеми зі здоров’ям, а в СІЗО не можуть забезпечити належний рівень медичної допомоги. Також захист зазначив, що в СІЗО неможливо забезпечити безпеку Насірова під час обстрілів, бо там немає укриття.Насіров перебуває під вартою вже півтора року. В жовтні 2022-го його взяли під варту із заставою у 523 млн грн. З того часу запобіжний захід неодноразово продовжувався, але заставу зменшили уже майже вдесятеро.

У жовтні 2022 року ексочільнику Державної фіскальної служби Роману Насірову, його раднику, а також власнику агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олегу Бахматюку повідомили про підозру у справі про відшкодування ПДВ.

У березні Вищий антикорупційний суд також вирішив зменшити розмір застави для колишнього очільника Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Початковий розмір застави становив 523 млн гривень.

У лютому Вищий антикорупційний суд продовжив термін тримання під вартою для колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до 14 квітня, а суму застави зменшив зі 100 млн грн до 70 млн грн.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь