Суддя поскаржилася у прокуратуру на журналіста, який знайшов у неї громадянство рф

Події України

Суддя ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва Аріна Літвінова написала скаргу в прокуратуру та Вищу раду правосуддя на журналіста «Схем» Георгія Шабаєва зі звинуваченнями  у втручанні в її суддівську діяльність. Він знайшов у неї російське громадянство.

Про це пишуть проєкт «Схеми» від «Радіо Свобода» і сайт ВРП.

«Вважаю, що такі дії журналіста є втручанням у судову діяльність, яка супроводжується гучними обвинувальними заявами з метою нанесення репутаційних втрат судді й підриву авторитету судової влади. Відтак, шляхом висування непідтверджених обвинувачень і вчинення дій із дискредитації судді Літвінової A.B., журналістом створюються загроза незалежності судової гілки влади», – заявила Літвінова.

Вона стверджує, що метою репортажу було «створення недоброчесного іміджу» та «унеможливлення проходження кваліфікаційного оцінювання».

Також суддя повідомила, що зробила запит на адресу журналіста щодо «джерела походження розповсюджених  недостовірних відомостей» та доступ до них.
Водночас, «Схеми» звернулися з запитом до Офісу генерального прокурора з проханням повідомити, чи було відкрите кримінальне провадження за повідомленням судді.
Нагадаємо, 9 квітня журналісти «Схем» оприлюднили інформацію, що суддя нині ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва Аріна Літвінова, яка має чинний статус судді, має паспорт рф.Також Служба безпеки України підтвердила наявність російського паспорта у голови Касаційного господарського суду Верховного Суду України Богдана Львова.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь