У Повітряних силах розповіли про збиті повітряні цілі під час ничної атаки

Події України

У ніч на 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. ППО збила 21 з 34 ракет, які запустила рф.

Про це повідомляє командувач Повітряних сил Микола Олещук.

«До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України», – розповів він.

За словами генерала, в результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль:

  • 6 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 8 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69;
  • 1 крилату ракету Іскандер-К;
  • 6 крилатих ракет Калібр.

Усього ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування. А саме:

  • 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська область рф);
  • 9 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (із повітряного простору Бєлгородської області та з акваторії Азовського моря);
  • 2 зенітні керовані ракети С-300 (із району Бєлгородської область рф);
  • 2 крилаті ракети Іскандер-К (із Криму);
  • 4 аеробалістичні ракети Х-47М2 Кинджал із літаків МіГ-31К (пуски з повітряного простору Рязанської і Тамбовської областей рф);
  • 8 крилатих ракет Калібр із акваторії Чорного моря.

Російські війська 27 квітня знову влаштували масовану атаку по Україні. На цей раз окупанти використовували виключно ракети.

Головною метою обстрілу стали об’єкти енергетичної інфраструктури у трьох областях – Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській. Зокрема, у ніч на 27 квітня російські окупанти атакували чотири теплоелектростанції ДТЕК. Не обійшлося без постраждалих.

Втрати росії у війні в Україні на ранок суботи, 27 квітня, склали 1124 окупанти, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 465 054 військових. Крім того, ЗСУ знищили 6 танків, 38 артсистем та 24 дрона.

Здатність України повернути всі завойовані росією території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Посилення протиповітряної оборони ЗСУ системами Patriot допоможе ЗСУ захиститися від масових ударів російськими балістичними ракетами і планерними авіабомбами.

У медичному закладі Харкова, біля якого вдарили дві російські ракети цієї ночі, в момент ворожої атаки перебувало понад тисяча людей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь