У росії затримали двох підлітків за звинуваченням у спробі підпалити Мі-8 «за завданням України»

Політика, Світ

У Самарській області рф затримали двох 16-літніх школярів за звинуваченням у спробі підпалити гелікоптери Мі-8 на території військового аеродрому «Кряж».

Про це заявив депутат Держдуми рф від Самарського округу Олександр Хінштейн.

Він заявив, що підлітків із Тольятті затримали співробітники Самарського управління ФСБ та військової контррозвідки.

«Вони зізналися, що діяли за завданням спецслужб України та раніше вже організовували інші диверсії та теракти на території регіону. Зокрема, з початку року молодики підпалили дві релейні шафи в селі Борівка, вежу стільникового зв’язку в Тольятті та нефункціонуючий поїзд на залізничній станції “Жигулівське Море”», — заявив депутат.

Він додав, що щодо підлітків порушено справу про теракт.

Нагадаємо, 17 квітня українська розвідка повідомила про знищення російського транспортного гелікоптера Мі-8 на аеродромі «Кряж» у місті Самара.

росіяни використовували гелікоптер Мі-8 у війні проти України для перевезення зброї та особового складу. Вартість вертольота такого типу може становити від 10 до 15 мільйонів доларів, кажуть у ГУР.

У росії наполягають, що спроба знищення гелікоптера була невдалою.

читайте також

У росії затримали підлітка за звинуваченнями в підпалі російського СУ-34 біля Челябінська У росії заявили про «розгром» українських диверсантів, які проникнули в рф. СБУ назвала це «фантазіями»

Залишити відповідь