У Вінниці матір намагалася втопити 8-річного сина. Дитину врятував курсант

Політика, Суспільство

У Вінниці майбутній оперативник — курсант Артем Макаров — врятував життя малолітній дитині, яку намагалась втопити власна матір.

Про це повідомила поліція Вінницької області.

Курсант розповів, що вдень 15 квітня на набережній у Вінниці почув дитячий крик та побачив, як жінка штовхає хлопчика в річку, а потім, занурившись разом із ним у воду, намагається втопити. 

Хлопець миттєво стрибнув у річку та витяг дитину на берег, кажуть в поліції.

На місце події прибули правоохоронці та швидка. Хлопчика з повним переохолодженням шпиталізували. Його 40-річну мати затримали.

«Пишаємося вчинком курсанта та бажаємо в майбутньому стати професіоналом карного розшуку», — прокоментували в поліції Вінниччини.

Затриманій жінці повідомили про підозру в замаху на вбивство малолітнього (ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). За це їй загрожує до 15 років ув’язнення або навіть довічне.

Директорка міського центру соціальних служб Наталія Добровольська розповіла «Суспільному», що на обліку сім’я не перебувала. У родині є ще одна дитина, яка навчається у 7 класі. Потерпілого хлопчика в лікарні провідує батько. Надалі будуть ухвалюватися рішення про повернення дитини у сім’ю та подальшу психологічну допомогу.

Як пише видання, Вінницький міський суд 17 квітня обрав підозрюваній жінці запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку підозрюваної.

читайте також

На Дніпропетровщині жінка виготовляла порнографію за участі 8-річного сина — прокуратура

Залишити відповідь