Величезний сімейний будинок батьків мого чоловіка поділено на дві частини. Моя золовка живе у другій частині – і всіляко ускладнює моє життя.

Життя

Величезний сімейний будинок батьків мого чоловіка поділено на дві частини. Моя золовка живе у другій частині – і всіляко ускладнює моє життя.

Я давно зрозуміла, що характер формується не тільки під впливом обставин. Моя золовка, яка на 9 років старша за мого чоловіка, рано звалила на себе значні обов’язки через тяжку хворобу матері. Вона була головною нянею для мого чоловіка, допомагала йому у навчанні та повсякденному житті, що й призвело до того, що він став дуже шанобливим до неї, можливо, через страх чи повагу… Колись мій свекор присвятив кілька років свого життя ремонту нашого будинку, перетворивши його на чудову резиденцію з двома окремими ділянками, призначеними для мого чоловіка та його сестри як спадок. Моя родина, що складається з чоловіка, дочки і мене, жила в орендованій квартирі, поки не померла моя свекруха.

Після цього золовка переїхала до своєї частини будинку – і ось тут і почалися наші проблеми… Незважаючи на теплі стосунки на сімейних вечірках, володіння спільним майном зіпсувало наші стосунки. Золовка запропонувала оновити ландшафт, і взяла на себе планування та фінансові аспекти, очікуючи, що ми зробимо рівний внесок. Я не заперечувала проти цих планів, але моя думка не бралася до уваги – а мій чоловік став на бік сестри. Життя в цьому будинку знову пробудило в мені пристрасть до садівництва, нагадавши про часи мого дитинства. Однак моя спроба створити сад призвела до гострої конфронтації з золовкою, яка категорично заперечувала проти цього, посилаючись на побоювання з приводу її ретельно продуманого ландшафту.

Її контролююча натура поширювалася і на догляд за декоративними рослинами, і навіть на настанови нашій дочці щодо її поведінки. Зрештою я вирішила поговорити зі своєю золовкою, встановивши чіткі межі. Але ця спроба виявила її вразливість до опору. Незважаючи на її початкове обурення та звинувачення, наші зіткнення призвели до зменшення кількості її нав’язливих візитів до нашої частини будинку. Проте дилема залишається невирішеною. Наприклад, я дуже хочу завести собаку. Але хіба це можливо за подібних умов? Що нам тепер робити: розглянути можливість про переїзд та продаж нашої частки будинку?

Залишити відповідь