Велика Британія відповіла на зловмисні дії рф проти Європи

Події України, Світ

Велика Британія оголосила про видвореня російського військового аташе і позбавлення дипломатичного статусу деякі об’єктів нерухомості рф на території королівства. Також обуде обмежено термін дії дипломатичних віз для росіян.

Як пише Reuters, про це оголосив британський міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі. Він пояснив, що ці дії є наслідком зловмисної діяльності росії по всій Британії та Європі.

«Ми вишлемо російського військового аташе, який є неоголошеним офіцером військової розвідки», – заявив Клеверлі в парламенті.

Також за його словами, з кількох об’єктів нерухомості буде знято дипломатичний статус.

«Ми вводимо нові обмеження на російські дипломатичні візи, в тому числі обмежуємо тривалість перебування російських дипломатів у Великій Британії», – додав він.Нагадаємо, що в Європі активізувалась російська агентура, мета якої – заходи з дестабілізації країн ЄС.

Також МЗС Естонії 19 березня викликало тимчасового повіреного у справах росії, щоб повідомити про оголошення співробітника посольства рф із дипломатичним статусом персоною нон грата.

Раніше ми писали, що Австрія ухвалила рішення вислати з країни двох російських дипломатів. Причиною цього став скандал з екс-главою МЗС країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь