ВІН ІДЕ? Зеленський влетів — Банкова почула вперше: з речима з кабінету. Стійте, останнє слово?

Політика

На російських Telegram-каналах активно поширюється дезінформація щодо завершення повноважень чинного президента України Володимира Зеленського, яку вже викрито як брехню. Згідно з українським законодавством, під час військового стану будь-які вибори заборонені, тож Зеленський продовжить виконувати обов’язки президента до завершення терміну військового стану.

До поширення цієї дезінформації долучилися Микола Азаров, експрем’єр-міністр України часів Януковича, та колишній член «Слуги народу» Олександр Дубінський, які використовують свої Telegram-канали для розповсюдження неправдивих тверджень про закінчення повноважень Зеленського.

Згідно з їхніми словами, повноваження Зеленського нібито мають закінчитися 21 травня 2024 року, посилаючись на термін президентства, визначений Конституцією України. Однак це неправда, оскільки знов ж таки, вони забувають про воєнний стан.

Сам Зеленський вважає, що ці тези про нелегітимність його повноважень поширює Росія, яка має на це свою інформаційну програму. Він також вказав на спроби Росії розколоти Україну та США, намагаючись зміцнити свої позиції в інформаційній війні та зірвати підтримку. Посилались вони на те, що американський сенатор Ліндсі Грем сказав, що країна, що захищає демократію, має гарантувати процес волевиявлення громадян, навіть у складних умовах. Тому питання виборів у такий період є темою, якою користується Росія в своїй інформаційній війні. Однак, як бачимо, в США прийняли пакет допомоги Україні тож плани РФ в черговий раз зірвані.

Залишити відповідь