Зеленський закликав НАТО не піддаватися російському шантажу

Події України

Україна заслуговує отримати запрошення на вступ до НАТО, єдине що стоїть на заваді – страх деяких членів альянсу перед росією.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, передає Укрінформ.

«Ми говорили про підготовку до цьогорічного саміту НАТО у Вашингтоні. Вже на цьому етапі можна сказати впевнено, що саміт у може стати «моментом сили» для Альянсу. Або ж ні», – зазначив він.

Зеленський пояснив, що саме там вирішиться, чи буде у ворога Альянсу можливість накладати вето на посилення НАТО, і це вирішується саме у питанні щодо України.

Глава держави наголосив, що Україна заслуговує на запрошення до НАТО. «Ми вважаємо, що Альянс не повинен боятися власної сили та не має права відступити від власних правил лише тому, що такого відступу хочуть Кремлі. Я дякую кожному лідеру абсолютної більшості країн НАТО, які підтримують україну», – підсумував Президент.Перед цим генсек НАТО Єнс Столтедберг заявив, що сумнівається у готовності усіх 32 країн Альянсу дати Україні запрошення на саміті в червні у Вашингтоні.

Раніше Столтенберг заявляв, що Україна зараз ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше. Вступ країни до Альянсу вже не питання «якщо», а питання часу.

Тим часом, прем’єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна виступає проти вступу України до НАТО. Він пообіцяв перешкоджати цьому процесу, коли прийде час.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь