На Тернопільщині міграційники розшукують іноземців-порушників

Суспільство
На Тернопільщині міграційники розшукують іноземців-порушників

Громадянина Азербайджану з підробними документами виявили в обласному центрі під час перевірки працівники міграційної поліції ГУНП в Тернопільській області спільно з співробітниками УДМС. Фігурант пред’явив посвідку на постійне місце проживання з ознаками підробки. 

Даний документ правоохоронці вилучили та направили на експертизу. За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 4 статті 358 (використання завідомо підробленого документа). Санкція статті передбачає до двох років обмеження волі.

За словами начальника міграційної поліції Мирона Кольби, в області до кінця листопада триватимуть загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою “Мігрант”. Основна їхня мета – зниження кількості адміністративних та кримінальних правопорушень, які вчиняються іноземцями на території області.

“Ми перевіряємо усіх, хто має посвідки на тимчасове та постійне місце проживання. Аналізуємо інформацію щодо іноземців, які вчиняють кримінальні правопорушення з метою документування їх злочинної діяльності – це підроблення посвідок, довідок, документів, відтиски штампів про перетин державного кордону”.

Поліцейські разом із представниками УДМС перевірятимуть речові та продовольчі ринки, торгівельні майданчики, вокзали та прилеглі до них території, місця тимчасового проживання та перебування іноземців, гуртожитки, готелі, у тому числі навчальні та розважальні заклади.

Залишити відповідь