У ДПСУ розповіли про нову модель охорони кордону

Події України

Українське командування розглядає кордон із Білоруссю як загрозливий напрямок. Наразі там немає значних підрозділів росіян, але розвідка стежить за ситуацією.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Ми тримаємо ситуацію під контролем, щоб у випадку небезпеки вчасно зреагували на цьому напрямку. Але ми не сидимо склавши руки в очікуванні, ми укріплюємо цей кордон від Волині до Чернігівщини», — сказав він.

Демченко наголосив, що ворога можуть зупинити тільки українські воїни — жодні фортифікаційні споруди самі по собі цього зробити не здатні. Тому важливим є збільшення кількості прикордонників.

«Збільшення кількості прикордонників – це умова сьогодення. ДПСУ зараз формує і продовжує підсилювати свої можливості, створюючи підрозділи нового зразка бригадного типу. Тобто, ті підрозділи, які фактично можуть здійснювати бойові дії, маючи на озброєнні артилерію й інші засоби для ураження техніки противника. Тому саме цим і викликано збільшення чисельності штату ДПСУ, бо в подальшому ці підрозділи будуть тримати оборону кордону», — пояснив речник.«У будь-якому випадку буде нова модель охорони кордону: не захист, а саме оборона. Прикордонники, як і раніше, залишатимуться перші на кордоні, тому вони повинні мати потужні засоби для того, щоб у разі небезпеки відбити атаку ворога», — наголосив Демченко.

Нещодавно Білорусь оприлюднила воєнну доктрину, в якій закріплено можливість надання військової допомоги країнам-союзникам, у тому числі участь її солдат у війні.

Раніше ми писали, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав доручення новому міністрові природних ресурсів та охорони довкілля країни Сергієві Масляку шукати нафту.

Також нагадаємо, що вночі 20 квітня дрони успішно атакували нафтобазу в російському Кардимовому (Смоленська область рф). Унаслідок влучання прогнозується, що виникнуть ускладнення вивезення бензину в рф, а виробництво трохи скоротиться.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь